Ett marsvin?!!!

Jag och Felix står på balkongen med uppdragen fönsterruta och spanar utåt. Det är lugnt och stilla ute. Då plötsligt börjar något röra sig på gräsplanen bakom lägenheten framför oss. Det var någon form av pälsboll som sprang varmsamt från den ena busken till den andra. Felix följde den upphestat med blicken. Jag ockå. Först trodde jag det var en väldigt liten katt men det sättet den rörde sig på och att den inte hade någon svans - fick mig att inse att det inte var det. Den kom ut ur busken och ut på vägen. Det var ett marsvin. Ett grått litet marsvin som sprang över vägen! Den kom upp trottaren. " Ett marsvin " utbrast jag. " några måste leta efter den" Så i alla denna hast drog jag på mig skorna och rusade ner för trapporna. Sprang ut där marsvinet var men då var det försvunnet. Jag sprang längre bort mot trottaren för att se om den hade hunnit längre men den var som bort blåst. Lika på andra sidan. Inte kan väl marsvin vara så snabba så att den hann springa långt därifrån på max två minuter?
Sedan började jag fundera på om jag verkligen hade sett marsvinet. I så fall så svävar de i livsfara just nu. Dumma människor som inte alls tycks ha hålla någon koll på sina djur! Annars om jag inte har sett spelar nog fantasin mig ett spratt. Eller så är det ett magiskt marsvin - ok det sista lät lite knäppt men vem har sagt att magiska marsvin inte finns? ;)

Kommentarer
Postat av: Maria

Hm.. det var nog ett marsvin du såg. Undrar om det finns vilda marsvin i Sverige?

Annars hoppas jag att det kommer till rätta snart. Vilken tur att den iallafall inte blev påkörd!

Kul för felix att se nånt annat djur.

Ha det så bra1

Kram!kram!

Postat av: Angelika V.

Oj, oj, marsvin är riktigt snabba! Får de väl upp farten så kan de försvinna på nolltid. Säkert nåt barn som ville ta ut det (de kan vara riktigt duktiga på att krångla sig ur selarna också) och så försvann han snabbare än vad ungen trodde.

Hoppas han kommer tillrätta.

2009-05-06 @ 09:52:37
URL: http://mrsewenson.blogspot.com/
Postat av: Anna

ok. Ni tror på mig i alla fall. Pappa är övertygad om att jag såg en råtta men vad vet man om marsvin :P Har inte sett det i dag heller så jag får väl hoppas det kom till rätta.

kram på er båda!

2009-05-06 @ 20:16:12
URL: http://fantasyah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0