Måndag

Denna dag var det engelska. Gillar engelska och är väl skapligt duktig på det. Bortsett från grammartiken där jag behöver öva mer.
I morgon ska jag till tandläkaren och dra ut¨två tänder. Märkligt nog känner jag mig inte alls nervös för det. Kanske för att jag tycker att jag har varit med om värre saker plus att jag har ju gjort det förr. Ska blir skönt att slippna tandvärken och sedan ska jag bli nogrannare på att borsta mina tänder för gå till tandläkaren är både jobbit och dyrt!

Vill skriva igen...

Jag hade så kul  i gotland. Det kändes så speceiellt att vara där och skriva. Alla där var så underbara och härliga. Det kändes verkligen som om jag hörde hemma där. Kursen tog dock slut för fort. Det skulle ha varit roligare med ett år. När jag väl tänker genom det hela skulle jag verkligen gå en skrivarlinje ett år för att utveckla mitt skrivande. Vad hände då med miljövetare? Och allt annat som jag inplanerat? Det får komma sen. Jag ska inte ha så bråttom med allt hela tiden. Utan jag gör det som känns någonlunda rätt för mig just i stunden. Att gå på komvux känns rätt just nu men jag vet inte alls vad jag ska göra i vår. Men jag vill inte ta för stora beslut utan bara göra såna saker som jag verkligen vet att jag vill göra. Jag ändrar mig hela tiden. Det känns egentligen hemskt och stackars er som läser denna blogg. Ni måste tro att jag är en förvirrad själ som inte alls vet något om sitt liv. Även om jag planerar allt, är otroligt noggrann med skolarbetet måste jag faktiskt erkänna hur vilsen jag kan känna mig ibland. Men ni får följa min förvirring i alla fall och det är ju alltid något!
Hur som helst så jag vill jag nog hellre läsa något kreativt i höst än att läsa en massa teori på ett naturvetenskapligt år.För det första så kommer jag nog vara trött efter en denna termin och sedan längtar jag efter att bara få skriva hela tiden och inte ägna mig åt något annat. Det fanns en annan författarkurs på halvtdistans i falun som jag tror att man kan börja i vår. Jag går nog på den först så får jag se om jag vill forsätta att gå en till skrivarkurs till hösten eller om jag tänker plugga den där basterminen i alla fall.
Jag tror inte att jag är redo för att åka på en spårkresa alldeles själv ännu utan jag måste ha bott hemmifrån ett tag känner jag och då tycker jag att det känns skönast att bo internat eller med någon och sedan kanske åka på spårkresa och sen utbilda mig till mljövetare om jag nu fortfarande vill bli det.

Men som sagt vad som helst kan hända. Men jag vet i alla fall en sak. Jag vill skriva igen!


Lite ändringar

Denna blogg håller på att uppdateras! Den ska inte se ut så här egentligen :P

Kul

På historian i dag delades vi in i olika lag. Jag kom med en som var expert på historia så vi fick alla rätt däremot var det endel saker som han inte kunde men dom kunde jag. Det kändes kul att vara lite smart just då. Historian är så intressant och rolig! :D
I morgon ska jag ha prov i källkritik. Hoppas att det går bra men det gör det nog. Det känns som om jag kan det mesta!
Min plugglust har verkligen varit på topp under i stort sätt hela veckan. Hoppas att det fortsätter.

Min alldeles egna historia

I dag ägnade jag den mest tiden åt denna skoluppgift till historian. Kändes verkligen kul till en början men den skulle vara klar i morgon så det blev mest en sista minuten uppgift. Men jag hade orndar all infromation innan. Det var bara klippandet och klistrandet som var kvar och lite bilder. Uppgiften var att göra en plansch av sin egen historia och det som hände i världen då.


Det var en väldigt rolig uppgift och även om den gjordes i sista minuten blev den riktigt bra. Känner mej njöd med den!


Svenska C

I dag ska jag ha Svenska C. Där kommer går det bland annat ut på att bli en bättre talare vilket jag verkligen vill bli. I dag ska vi berätta om en bok som man har läst eller en film som man har sett. Jag tycker att det är enkalst med en bok så jag valde boken Fri som är skriven av Natuso Kirino och handlar om fyra kvinnor  i japan , och själva handlgen speglar sig runt ett mord. Mer tänker jag nog inte säga. Har övat väldigt mycket så det kommer nog att gå bra. Är inte alls något nervös faktiskt!

En annan sak som jag kanske inte har berättat är att jag är anmäld till Högskoleprovet. Önskar mej lycka till! Det känns rätt så nervöst men det ska nog gå bra!

Bok till läsning!

Min bok läses nu av tre personer. Det känns kul. Tänk förr skulle jag aldrig ha gått med på att någon annan läste min bok men nu tycker jag att det låter helt och hållet orimligt. Jag menar hur ska jag då kunna bli författare om jag inte vill veta vad andra tycker om det jag skriver? Jag älskar att ta del av andra åsikter och lära av dem. Jag är ganska så övertygad om att jag kan lyckas mycket bättre på det sättet.
Jag vill gärna ha fler som läser min bok. Ju fler desto bättre!

Pluggdagar och fest i helgen

I morgon är vi lediga från historien så då tänker jag passa på att plugga hela dagen. Lika med på fredag också. Vi har faktiskt fått på oss en del läxor nu men det känns inte alls som det gjorde i trean utan snarare roligt och intressant. I trean var det som ett stort moln som hängde över en. Nu känns det bara som en befriesle.

I helgen blir det fest på lördag hos en kompis som fyller 18. Ska bli kul. Sedan får man se vad resten av heglen går åt till. Datron fungerar inte alls något bra så jag ska försöka att sysselsätta mig med annat istället. Har ju alltid mitt skrivande och mina kära böcker.

Webbdesign

Att kolla på recept när man är hunrig är inte alls lyckat. Speceillt om det är en med grönsaker som man faktiskt kan äta. Jag tror inte att jag ska göra om det där. Att inte äta något innan lektionen alltså. För tydligen tar resan till smedjebacken på krafterna så mycket så att jag  blir hungrig när jag  kommer dit i alla fall även jag om åt vid åtta tiden. Ska nog ta med en frukt nästa gång i alla fall.
Kursen är rolig och jag kommer ihåg mycket från hemsidekruserna som jag gick som elvaåring men nu använder vi mest ett program istället för alla dessa html-koder. Känns skönt men samtiidgt lite för lätt ibland ändå måste jag vara på allerten för att inte tappa bort mig. Vi är bara tre stycken som tur är med en väldigt lugn lärare som är hyfsat duktig. Ibland känns det som om jag kan mer än han men oftast lär jag mig något nytt och det känns kul.

RSS 2.0