Härligt med vår!

Det är så underbart väder. Livet leker i stort sätt och snart är det sommar. Jag tycker att detta år faktiskt har gått riktigt fort ändå. Trots mina dagar utan jobb. Jag har skrivit som aldrig förut (mer om det min andra blogg) och har funderat mycket om högskolan. Under denna vecka har jag läst återigen igenom all information ( jag tror att jag börjar kunna det utantill) och kollat omkring på boende. Jag har mest problemet att bestämma mig för hur jag egentligen vill bo. Jag är ju inte alls kräsen utan kan ju bo i stort sätt vart som helst. Men när jag tänker efter vill jag nog bo nära skolan. (Undra om jag sagt det här förut) men ändå gärna i egen lägenhet.  Så jag tänker nog försöka hitta boende i centrum med andra ord. Och om jag inte trivs så kan jag nog alltid flytta. Det skönaste med att flytta hemmifrån är att jag får lov att klara mig själv helt och hållet. Även om pappa tror att jag kan det känns det skönare att verkliga göra det och känna att man kan det. Jag vet inte varför men på någotvis har jag rätt så bråttom med att bli vuxen. Fast inte helt vuxen. Jag kommer alltid älska att läsa ungdomsböcker och se disneyfilmer, Harry Potter , Sailor Moon - fast vem säger att man måste släppa taget om sådant bara för är vuxen? Jag tycker inte det i alla fall. Man ska få gilla det man vill hur länge som helst.

I dag är det Valborg föresten. Ska ut till min kompis Cecilia i Lernbo. Ska bli kul!
Vad gör ni andra på valborg då?

Ha det bra!

Statist?

Jag har börjat att bli implusiv igen. Med andra är jag på god väg att bli den jag var innan jag blev rädd och osäker. Äntligen :)Den oplanerade handlingen jag har utfört är att tävla om en statist roll i fortsättningen på Twilight. Man behövde bara svara på några frågor ( om twilight) och visp så är man med i leken. Filmen kommer att spelas in i Italien och allt betalas åt vinnaren som också får boende för de tre dagar som de är med. Ganska så lite med andra ord men det är ju bara ett statist jobb. Däremot ska det bli spännade att vara med i tv. Men det inte alls säkert att jag vinner eftersom det är säkert flera andra som tvälar och bara en kan vinna. Det skulle emellertid vara hätfitgt om jag vann! Dessutom krokar detta inte med teatern eftersom jag kommer då att åka den 25 maj och vara tillbaka den 28 så det är ju väldigt bra! Och ännu en fördel med det hela är man får betalt - kom inte ihåg hur mycket men något i alla fall. Så det ska nog bli kul! Brukar aldrig vinna sådana här saker men någon gång ska väl vara den första?


För övrigt i dag så har jag haft det väldigt tråkigt:( Har inte alls kommit på något att göra. Allt har känns trisit. Till och med att skriva så jag får väl se vad jag hittar på att fylla kvällen med. Och nästa dag också. Det verkar som om ingen vill ha mig som anställd. Vad är det för kränsa människor?


På tal om teater så går det väldigt bra på den just nu. Jag kan alla mina repilker( inte för att det är många men några stycken) utantill och får till det mesta vid övingarna. Det är så kul med teater att jag planerar att gå med i annan grupp när jag flyttar till Borås sedan. Jag tänkte att jag kanske kunde ha både jobbet som bibliotekare och teatern som fritid sysslesättning. Skrivandet får jag heller inte glömma. Därför tänker jag stasa på alla tre. Med andra ord lyckas jag att bli tre yrken då: Bibliotekarie, Skådespelare och författare. Men jag får heller inte glömma min indentet som Djurvårdare. Då blir det fyra! Däremot känns det inte riktigt som om det är det rätta yrket för mig. Men när jag har fått ihop pengar tänker jag göra en volontärresa och åka och hjälpa något djur i fara. För det känns vikgit för mig och då är ju bra att jag ser till att göra det.
Med all denna planerning kanske ni tror att jag vill leva hela mitt liv själv men så är det inte. Jag vill finna en partner och skaffa en familj och jag tänker inte se det som ett hinder för att uppfylla mina drömmar. Utan snarare som sällskap som är otroligt viktigt för mig har jag märkt. När jag är ensam filosoferar jag om allt och tänkandet går i överdrift. När jag är med andra har jag roligt och lever mycket mer. Vilket jag vill göra oftare. Därför mår jag nog bättre med människor runt omkring mig!

Oj då det var ju meningen att det skulle bli ett kort litet inlägg så att pappa kunde få ha den andra datorn ( jag måste ha min bärbara i en internetkabel från den andra datorn) och fixa något viktigt. Men jag har nog fått det jag ville ha sagt för den här gången!

Ha det!


Nu kan alla se :)

Jag har ju som ni märker ändrat utseendet till denna blogg. Först när jag gjorde upptäckte att alla länkar hade en tendens att bli gråa vilket gjorde att man inte såg dem. Det är ju jätte jobbigt att besöka en sida med länkar som inte syns tyckte jag så jag bestämde mig för att ändra det. Efter många omstädnigheter lyckades jag tillsist få dem mörkblåa i alla fall. Hade velat haft dem vita men det gick inte. Nåja de syns i alla fall. Så nu tänker jag låta det vara!
Anledningen till att jag bytte till turkosblå är för att det känns mer somrigt än lila och jag saknade min gamla banner!
Och för intresserad kommer faktiskt profilbilden från Borås! :) Det är så fint där!

Beslut

Har redan under mycket omständigheter beslutat mig att inte plugga i sommar. Av tre enkla själ. 1. Det är sommar och det betyder att man ska njuta av värmen! 2 . Om jag nu kommer in i Borås så kommer jag vara upptagen nog med att söka boende 3. Teatern - jag vill nog helst lägga ner det mesta på den just nu! Plus att jag verkligen ser frameot uppträdandet vi ska göra den sjätte juni.
Så hur intressant distans kursen än må vara så väntar jag med den till senare. 

Jag har också varit modig och vågat maila till en student som tidgare har läst samma utbildning som jag har sökt till. Hon skrev ett riktigt långt svar och det fick mig att tänka efter lite angående val om boende. Jag har ju bott i korridor förut ( rättvik) och funderar därför på att stasta på en lägenhet istället. En lägenhet som är mer min egen där jag kan känna mig trygg och plugga ifred. Men dock vill jag helst ha en nära högskolan. Det finns även en del i kårhuset så det ska jag  ta och kolla upp. Men om jag hittar ett boende utanför staden spelar det inte så stor roll eftersom studenterna tycks bo utspritt i staden eftersom  den inte är en "riktig" studentstad utan mera en stad med studenter lite mer utspritt. Så jag får väl ha tur helt enkelt om jag bor i närheten där en del har samma utbildning. Hoppas att jag kommer att trivas bara men det tror jag nog.


Gääsp ska dra mig till sängs  nu. Godnatt!

Funderingar

Efter att ha fått yttliggare en nekning av jobbansökningar börjar jag nog inse det faktum att jag inte kommer att några jobb i sommar. Vad ska jag då göra? Har ju teatern i alla fall men det tjänar jag inga pengar på. Pappa tipsar om att jag kan plugga en sommarkurs på högskolenivå så jag får öva mig lite fram till hösten och samtidgt få studiebidrag men just nu vet jag inte rikigt. Har bara hittat en intressant kurs ännu på distans och den verkar vara rätt så svår men samtidgt ger den en del fördelar till senare med tanke på dess tentamen. Men jag vet inte riktigt hur jag vill göra ännu. Jag måste fundera lite till. Kursen som jag har funderat på heter i alla fall Harry Potter och hans världar och går på distans från xäxjö universitet. I Borås fanns det bara engelska som verkade intressant men det fanns inte på distans. Men jag ska kolla upp lite mer innan jag bestämmer mig. Däremot verkar det som om det är bråttom till dessa kurser så jag får väl bestämma mig fort med andra ord.

I övrigt så var jag till biblioteket i dag. Läste ut en hel bok på 80 sidor. Och i går läste jag en bok på 180 under bara en kväll:) Jag som annars brukar läsa så sakta men det betyder nog att min läsförmåga har förbättras vilket är till stor hjälp när man ska börja plugga sedan.

Planerar på att göra något helt annat nu. Kanske ta en cykeltur? Det är ju fint väder :)


Ännu en ny Harry Potter trailer

Ok vissa kanske tycker att jag har tjatat nog om den här filmen , men vad kan säga? Är man ett Harry Potter -freak så är man och denna var bara så häftig:

Att tro på sig själv

Jag var alldeles nyss på bilddagboken och såg att en vän till mig hade lagt upp följande text till en bild:

Fortsätt kalla mig ful,
men det lär inte göra dig snyggare.
Fortsätt kalla mig feg,
men det lär inte göra dig modigare.
Fortsätt kalla mig hatad,
men det lär inte göra dig mer älskad.
Fortsätt kalla mig fet,
men det lär inte göra dig smalare.
Fortsätt kalla mig emo,
men det lär inte göra dig mer normal.
Fortsätt kalla mig alla elaka saker du gör,
men jag tar inte åt mig,

för jag vet ändå att du bara pratar om dig själv.

Kopiera detta om du är en person

som skiter i vad andra tycker om dig!


Det fick mig att tänka efter på dem tillfällen i livet då jag faktiskt har tänkt så själv. Att jag är en underbar person och folk i min omgivning älskar att vara i mitt sällskap. Det blir alltså när jag tror på mig själv. Jag släpper allt som folk inte ska tycka om mig och känner mig tryggare än någonsin förut. Sedan slog det mig att det fatiskt har inträffat mest genom det här året. Att jag har kännt mig minst osäker och börjar vara den jag egentligen känner och vill vara.
Därför tänker jag fortsätta att låta denna känsla lyfta upp mig genom svåra perioder och vara positiv för mycket i livet blir bättre bara man tror på sig själv och vågar älskar sig själv. Att göra misstag eller annat som man inte är stolt över är bara mänskligt. Dessutom formar det förflutna oss vissligen men samtidgt formar nuet och framtiden oss desto mer och därför tycker jag att man ska leva i nuet och se framåt istället för att se tillbaka på alla dåliga stunder. För man mår ju aldrig bättre av det i alla fall! Så ett litet råd till dig som går och oroar dig för det förflutna. Det är historia och det nu som gäller och tro på dig själv så kommer du mycket längre. Det gör jag i alla fall!


En toppen helg


Denna här helgen har verkligen varit guldvärd med Anderas och Emilia över hos mig. Vi var på äventyrsbad , såg på filmer och hade det helt enkelt roligt och trevligt. En mycket lyckad helg med andra ord och jag var som jag precis vill vara ;avslappnad och det viktigaste av allt - jag var mig själv! Annat bra är att Anderas listade ut hur min bärbara dator kunde få internet så nu har den det istället för pappas dator som tycks ha kracshat helt. Nåja jag har ju inte längre något viktigt där det gör inte så mycket. Nackdelen med det hela är dock att jag måste ha datorn i datarummet när jag håller med den för annars räcker inte internet kablen men det får jag leva med.Det var däremot lite otroligt att Anderas listade ut att jag kunde använda den andra datorns internet kabel till min. Ibland är det så fånigt hur dum jag kan vara som inte insåg det tidigare;).


Jag har även funderingar på att göra om bloggen till ett helt annat utseende men det tar nog tur med i morgon. Det käns som om all energi tömdes ur mig i Borlänge så jag ska vila lite grann innan teatern.

Ha det!


Städning :)

Under i går och i dag har renast ur mitt rum på allt som jag inte längre vill ha eller inte behöver. Det kändes verkligen skönt för mig att för av mig med saker för jag är en sådan som spar på allt. Papper mesta dels men i stort sätt allt. Det känns så skönt att vara i ett rum där man faktiskt hittar och där man bara behöver dammsuga och damma när man städar. Hoppas bara att jag kan hålla den här ordningen men det tror jag nog. Under denna vår har jag nämligen blivit mer och mer ordningssam och därför så tror jag att det kommer att hållas bättre i mitt rum. Nu när jag inte går i skolan får jag ju inte så mycket papper så då är ju det problemet löst! När jag sedan börjar plugga igen tänker jag sätta in papper i pärmar dirkert istället för att låta dem vara i en mapp. Det går mycket fortfare och dessutom så håller jag ordning!

Har bara inte städat i dag utan varit ut till stugan med pappa , men jag var så trött och flumig så jag vet inte alls vad höll på med :P Nåja det var kul i alla fall!


En annan kul sak är att jag har vunnit en aktion på tradera så mycket snart är jag ägare till den asatiska orginal utgåvan av alla Sailor Moon avsnitt plus filmerna vilket betyder att jag kan ta bort dem från datorn så pappa kan fixa den någon gång. :) Hade planerat att göra egna dvds men insåg att det blev mycket dyrare så det blev bättre att köpa dem. Så snart har jag den i min ägo!


Gääsp börjar att bli trött. Ska ta och sova och dammsuga får det nog bli av med i morgon för nu sover både pappa och Maria.

Ha det bra!

Frisk


Jag är frisk! Jag är otroligt pigg och glad i dag. Kände till och med för att simma men väntar nog tills i morgon med det. Hoppas bara att det är öppet nu på simhallen. Däremot har jag haft svårt att sova den senaste tiden istället. Magen krånglar och jag blir superpigg på kvällarna. Måste försöka att trötta ut mej lite grann. Så nu blir det ett våra bästa år avsnitt och sedan ska läsa lite grann för att kunna somna lättare.
Förövirgt går det mesta bra. Hade en deppig period i går dock när jag gick omkring i staden. En massa dåliga minnen kom upp och jag fick känslan av att jag inte dög och behövde ändra på mig. Ibland är jag så arg på att jag ofta inte kan vara stolt över den jag är! Men idag tycks dessa tankar har försvunnit hela. De kommer och går tydligen. Jag undrar om man ska igonera dem eller inte. Nåja. Nu är jag glad och det är som är det viktiga.


Förkylnings vecka

Nu har jag varit förkyld sedan måndags. Det känns rätt så tråkigt men samtidgt började jag undra vart min årliga förskyling tog vägen. Brukar ju ha två gånger om året men förra gången kom det bara en gång i januari konstigt nog. Få se om den kommer fler gånger i år eller om den envisar sig om att hålla sig borta. Inte mig emot ;) Har däremot mest sutit framför datorn som sjuk vilket kanske inte är så bra men har sovit lite grann också och läst. I dag har jag varit upp hela dagen , städat ,gått prommenad, skrivit i två timmar och sutit vid datorn. Näsan mår bra, halsen är väl så där men måste dricka tee nästan hela tiden. Fast jag kan aldrig få för mycket tee :)
När jag kom ut i trappen i förmiddags var det tejpat på ledstångerna. Konstigt tyckte jag eftersom de redan hade målat om där förra veckan och nu tejpar dom. Borde de inte göra tvärtom? Och varför måla om trapporna nu när jag har bott här i nästan tjugo år? Jag menar passar de på med alla förändringar för att jag kanske ska flytta snart? I staden håller de på att bygger om. Tydligen blir det en galleri eller var det bibliotek? Synd om det var biblioteket föresten. Gillar det. Men det kanske är sant det som folk säger. Inget varar för evigt. Inte förkylingar heller ;) Jag är nog snart frisk igen:D

Ny Harry Potter trailer!

Hittade denna nya Harry Potter trailer! Blev så fancierad av den. Måste se filmen!:) Sjätte boken är förövirgt den bästa boken så jag har lite förväntningar på denna film men samtidgt kan filmerna aldrig slå böckerna. De kommer alltid ha mer Harry Potter känsla. Den främsta anledningen till att jag gillar filmerna är förstås Rupert Grint :) . Han gör verkligen en perfekt roll. Däremot är han inte med så mycket in den här trailern. Men trailer får mig att verkligen lägnta till juli:) object width="480" height="295">

RSS 2.0