Tankar och förkylning

Hej på er! I går var ledig och tillbringade i stort sätt hela dagen framför datorn vilket inte alls är så bra egentligen men jag hade det bra. Såg på filmer och funderade lite på utbildning till senare. Jag är vissligen en utbildad djurvårdare men för det första är det svårt att hitta jobb inom det och för det andra har jag varit osäker på om det verkligen vill det. Har också fuinderat på att bli resledare men eftersom jag inte vill att jobbet ska bli mitt liv och en resledare ska vara framåt mot alla främlingar vilket jag inte är så det blir nog inte. I London slåg det nog mig mest. Jag älskade att gå omkring på europas störtsa bokhandel och skulle verkligen vilja jobba med böcker. Plus att jag gillar att informera också. Därför låter yrket bibliotekarie intressant. Den utbidlngen jag har funderar mest på finns i Borås och verkar vara vädlgit bra. Det ska bli spännade att flytta även om det är så långt bort men jag har alltid funnit det positvit att flytta till mina studier. Hemse och Rättvik var ju bra så då borde Borås vara det också:)


Över till lite annat så har jag verkligen haft lite väl mycket idéer på sistone till mina böcker. Jag skriver nästan varje dag och har skrivit klart yttliggare ett manus till bok nummer två i serien. De flesta idéerna kom faktiskt i London så då vet jag det. Om jag någon gång skulle få skrivkramp så ska jag åka dit igen :) hihi.

Eftersom jag väldigt gärna vill komma in i Borås tänker jag göra högskoleprovet igen. Även om jag tror att mitt snitt räcker till så är det ju alltid bra att göra miljögheten lite större, Den här gången har jag awnmält mig två månader innan så jag har lite mer tid på mig  att förbreda mig och nu har jag ju gjort det förut. Dessutom om det går dåligt så kan jag alltid använda det gamla relsultaet eftersom att det bästa alltid gäller.

I dag tänker jag nog inte sitta och vid datorn hela dagen. Jag tänker istället vila bort förkylnigen, plugga lite på höskoleprovet och skriva lite. Kanske gå ut lite men det ser så kallt ut. jag tror att jag vill ha vår snart!

Ha det gött!!


Första dagen på jobbet!

I dag var uppe tidigt för jag skulle till arbetsförmedligen klockan åtta. Jag skulle egentligen upp tjugo över sex men vaknade tjugo i sex av en väldigt kontsig dröm. Jag var märkligt nog pigg och kom upp på en gång. Sedan gjorde jag i ordning frukost och diskade lite. Syrran kom  upp ungefär samtidgt som mig och så åt vi fruksot tillsamans. Sedan stack hon iväg till bussen(hon på konstlinje i borlänge) och jag satte mig datorn och skrev ut lite CV:n som jag tänkte lämna in till lite ställen när jag gick hem. Sedan bar det av till arbetsförmedligen. När jag var påväg dit ringde mobilen. Jag blev förvåndad över vem som ringde så tidigt men det visade sig vara från vikariepoolen. Jag blev så himla glad. Tänk att det gick så fort! Jag fick ju papperna i måndags och hon har redan tagit in mig! Jag fick vara på dagiset Magneten och slapp gå på mötet när jag berättade om det på arbetsförmedligen.
Jag skulle vara där klockan halv tio så jag gick hem igen och tänkte göra i ordning lite mat. Men hemma var mat kvar sedan igår och som tur var, var det inte den mindre goa soppan utan det var moset och liserna som jag hade gjort ordning.
Sedan tog jag vägen dit. Först var det lite knepigt att hitta dit efter att ha frågat någon hittade jag och kom fem minuter för tidigt.
Där var personalen verkligen trevlig. Så var också barnen. De var så intenillgenta. De visste så mycket., som var sakerna fanns på dagsiet och kunde en massa annat som jag inte alls minns att jag kunde i deras ålder(de tittar väl mycket på tv dom små liven :)). Barnen som jag fick ha hand var 3-5 år. Roligast var nog att läsa högt för dem. Då blev jag jättepopulär och många ville sitta brevid mig.
När dagen nästan var över tänkte jag " å jag skulle vilja jobba här också" och det fick jag! Hon från vikariepoolen ringde när jag var där och frågade om jag kunde jobba på Knutsbos dagis klockan 10-15 i morgon och jag bara : Javisst!!

Jag förstår verkligen inte hur mycket engeri barnen hade. De bara sprang omkring hela tiden och en del skulle till och med på simming efter åt. Hur orkar de med? Själv tog jag ett hett bad när jag kom hem och kände hur det värkte i musklerna. Jag som i stort sett hade sutit stilla varje dag nu i nästan en måndad! Nåja. I morgon blir det samma sak!
Ska bli så kul! Äntligen fick jag något att göra!


Utmanad i från annan blogg

Läste en blogg där jag blev utmanad på denna grej. Kändes lite kul så jag lade upp den här:

11 sanningar om dig själv!
Skriv ner 11 sanningar om dig själv och utmana sju andra
 



1. Jag älskar att visa upp mina kunskaper och är gärna en besserwieser
2. Jag tycker om teater och hade skådespelarar drömmar som liten men har fortfarande en viss lägtan att stå i rampljuset
3. Jag vill ordna och organisera saker och blir lite versig när jag inte hann först
4. Jag kan sitta och kolla på film en hel dag bara för jag inte orkar leva i verkligheten ibland
5. Jag är otroligt lat när jag inte vill något och får massvis med energi när jag vill något.
6. Jag har en enorm beslutsågnest så om det är riktigt illa säger jag ofta "äh välj du"....
7. Jag är mera intresserad av vad som hände för hundra år sedan än vad som händer nu
8. Jag hatar att räkna matte ibland går det väl men bara om jag måste
9. Jag tycker att sköta hushållssysslor som städa,tvätta och laga mat är stilmulerande
10. Jag är rädd för att dö när jag inte tycker att jag har uppnått något i livet än
11. Jag tycker om att prata och hålla på så länge som om det är med en person som jag tycker om.

Jag tycker inte om att utmanna folk så jag struntar i det. Men nu fick ni läsare reda på lite mer om mig!

Feeling good inside!

Det känns så härligt. Jag mår bra. Det enda som håller mig vaken om nätterna är idéer till mina böcker men snart somnar jag eftertag i alla fall. All ånger tycks ha försvunnit och jag känner mig bättre inombords än någonsin förut. Däremot är jag trött och har ont i kroppen. Jag måste börja ta hand om mig själv. Ta hand om min kropp som jag ofta glömmer bort. I dag var jag och simmade. Det kändes kul och för en gångsskull var jag närvarande hela tiden. Annars brukar mina tankar jämt flyga iväg någon annanstans. Men ju då var där i nuet. Det känns så skönt att verkligen leva i nuet. Jag känner mig fri!

Att nedvärdera sig själv

Under den sneaste tiden har  jag mått dåligt. Jag har inte tyckt att jag har varit tillräckligt bra på något och att jag inte gör något vettigt av mitt liv. Dessa tankar kommer och går hos mej hela tiden. Plus att jag har svårt att somna många veckor i rad. Jag vet inte varför men alla mina tankar tycks komma mitt i natten. Tankar om livet.Hur jag ska lösa mina miljoner problem och så vidare. För att få dessa tankar att försvinna måste jag läsa vilket jag gör i yttliggare flera timmar och sedan vid tre eller fyra somnar jag. Det gör att jg blir riktigt grinig nästa dag och natten därpå funderat jag på hur jag ska bättra mej och sedan blir det samma sak igen.
Det har i alla fall blivit bättre nu de senaste dagarna. Jag läser bara lite till jag blir riktigt trött och sedan så somnar jag och vaknar med ett gott humör. Jag undrar vad det kan ha varit som har fått mej att må bättre men sedan kom jag på det. Det är för att jag har börjat att vakna upp. Jag lyssnar mer när folk ger mig komplimanger och slutar att nedvärdera mej själv. För gör jag det slutar det ju bara med att jag tror att jag är så ensam och att ingen förstår mej. Fast än det inte alls är sant. Jag tror att jag måste sluta att fundera så mycket. Det känns som om det tar död på mej! Jag är bra och inget mer...

hemma vecka

Denna vecka har jag i stort sätt varit hemma. Inte kom det något brev från vikairepoolen dagen efter jag ringde. Jag undrar om det har blivit något fel. Jag ska i alla fall ringa dit på måndag och fråga lite saker där. Sedan ska jag faktiskt ta mod till mig och gå till ställen där jag tänker jobba och lämna in en ansökan. Det borde inte vara så farligt ändå och vad är det värsta som kan hända egentligen? Jag ska också bli mera aktiv och ringa till de jobb jag söker. Fråga om sommarjobb och likande. Visst det är ok att vara hemma och hålla på med hushållet ,simma och skriva en vecka men efter ett tag blir jag nog rätt så less på det. Även om jag kommer med i vikariepoolen är jag tvugen att söka mera riktiga jobb eftersom jag är med i arbetsförmedlingen. Det är nog bra att jag är med där för annars hade jag nog inte alls att göra.
Lägntar till febuari. Då börjar buggen och det ska bli kul!


Nått att göra!

Japp jag är stolt över mig själv! Jag har nästan fått ett jobb och det är inom vikariepoolen. Jag ska bara fylla i några papper som kommer i morgon och sedan ska jag börja att jobba med små barn på dagis och fridtis. Det känns verkligen jätte kul att få göra något nytt och inte bara vara hemma i hela dagarna. det ska bli spännade. jag har aldrig haft något riktigt jobb förut bara praktik och jag får börja att tjäna pengar!! Kul!!


London video

För några inlägg sedan skrev jag att jag skulle göra en musikvideo med Londo bilder. Nu har jag gjort det så här är den! Jag har använt windows media maker och låtarna som är med är från min Harry Potter collection som jag köpte i London!


Ett nytt år börjar ..

Nu börjar året 2009. Än så länge har det varit bra bortsett från att jag har varit så lat om dagarna och inte gjord så mycket. Det har mest blivit hemma dagar framför teven och datorn. Jag har faktiskt varit trött sedan London.  Nu börjar jag däremot att känna mej piggare än förut.  Jag sov kanske inte så mycket men jag har gjort rätt så mycket i dag ändå. Jag har gått på prommenad i skogen och tagit kort och så har sökt några jobb. Jag har faktiskt bara sökt sommarjobb än så länge men sökte även ett annat till våren också. Det känns riktigt bra att vara lite piggare. Får se hur det blir med resten av dagen.
Nedan kommer lite bilder från min prommenad men först en musik video med min favorit skådis Drew Fuller från Förhäxad som jag har varit väldigt beroende av i dag:)
och så lite bilder:


vill ni se mer bilder är ni välkommna till min bilddagbok:

http://author7.bilddagboken.se

Ha det så bra!

RSS 2.0